Chilifajták

Bhut jolokia: nagyon erős. Szokták szellem chilinek is hívni.
Cayenne long slim: közepesen erős, pl. húslevesbe főzve kiváló. Vékony húsú, könnyen szárítható. Elég bőtermő.
Cayenne purple: közepesen erős. A növény levele sötét, termése feketéből lesz piros.
Fatalii: erős, nagyon bőtermő.
Habanero red: erős, jellegzetes aromája van. Bőtermő.
Jalapeno mild, early: alig és gyengén csípős. Vastag húsú. Salátába tenni vagy panírozni szokás. A többinél hamarabb terem és érik. Zölden is már ehető, de idővel be is pirosodik.
Jamaican red: erős, harang alakú termése van.
Numex sunset: közepesen erős. Viszonylag nagy méretű, így a feldolgozása könnyű.
Numex twilight: közepesen erős. Sárgából lilába majd pirosba érik. Mivel apró szemű a termése, ezért feldolgozásra nem az igazi, viszont nagyon szép dísznövény. Kis termetű, cserépben növeszthető, és még a bonsai-já metszést is kibírja.
Scarlet lantern: erős, színe a Numex twilight-éhoz hasonlít, de nagyobb, és érdekes formája van.

Trinidad scorpion morouga: az egyik legerősebb fajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése